Aaviksoo: teadlased võivad oma teaduslikke ja poliitilisi seisukohti väljendada (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

TTÜ rektori kinnitusel võivad teadlased alati oma isiklikke teaduslikke ja ka poliitilisi seisukohti väljendada, vahendab ERR.

«See on tegelikult ju täiesti tavaline praktika, me kogu aeg teeme niimoodi, nii rahvusvahelistel kui ka Eesti sisestel juhtudel. Teadlased võivad loomulikult oma isiklikke teaduslikke seisukohti ja, veel enam, oma poliitilisi hoiakuid väljendada. See ei ole kunagi probleemiks olnud. Aga ma tahaksin teha veel ühe märkuse, et on öeldud, et teadlane on poolt ja teadlane on vastu kas siis puidurafineerimistehasele, metsade raiumisele või teedeehitusele või pensionireformile. Teadus ei ole kunagi olnud ega saa olla millegi poolt ega vastu,» ütles Aaviksoo intervjuus Arp Mülleriga.

Kuidas Aaviksoo teadlaste ja rektorite vahelisi pingeid kommenteerib ning miks ülikooli juhtide lepe vajalik oli, võib lähemalt lugeda ERRist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles