Läbi aegade suurim leid muudab teadmisi lendavatest saurustest

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setetest leitud 215 lendsauruse muna andsid piisavalt infot, et rekonstrueerida nende loomade eluviis.
Setetest leitud 215 lendsauruse muna andsid piisavalt infot, et rekonstrueerida nende loomade eluviis. Foto: Chine Nouvelle / Sipa / Scanpix

Hiinast leitud pterosauruste jäänused räägivad palju uut esimeste lennuvõimeliste selgroogsete eluviisi ja arengu kohta.

«See on üks erakordsemaid fossiilileide, mida näinud olen,» kommenteeris Leicesteri ülikooli paleontoloog David Unwin Science’ile ajakirjas ilmunud uuringut, milles kirjeldatakse Loode-Hiinas maapõuest välja tulnud suurt kogust pterosauruste jäänuseid.

Nimelt kirjeldavad hiina teadlased Wang Xiaolin ja Jiang Shunxing reedel ilmunud Science’is ligi 120 miljoni aasta vanust ja vaid kolmeruutmeetrist settekamakat, mis sisaldab aga üle 200 pterosauruse ehk tiibadega lennuvõimelise dinosauruse muna. Fossiiliderohke leiukoht on juba praegu suusõnal ümber ristitud Pterosauruste pargiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles