Šaakalikaamera: uus veebikaamera jälgib meie uute koerlaste elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šaakal
Šaakal Foto: Frans Lanting / picture alliance / Scanpix

RMK loodusblogi veebikaamera on alates möödunud nädalavahetusest üles seatud Läänemaale Metsküla randa, kus 2013. aastal saadi esmakordselt tõestusmaterjali hariliku šaakali (Canis aureus) esinemisest Eestis.

Veebikaamera pilti saab vaadata siin.

Zooloog ja loodusfotograaf Tiit Hunt kirjutab loodusblogis šaakalite kohta järgnevalt: «Tänaseks on šaakalite arvukus jõudsalt kasvanud ja üha sagedamini on nad hakanud murdma koduloomi. Siin samas veebikaamera lähistel on sel aastal talu loomakarjast murtud 25 lammast ja pooleteise nädala eest lisaks 2 šoti mägiveise vasikat.

Mõistagi pole tõendeid, et murdjad olid kõigi puhul šaakalid, siin rajakaamerasse jäänud ilves ja hiljutised üksiku hundi jäljed naaberkülas tekitavad võimalikke oletusi-kahtlusi teistestki murdjaist. Kas šaakalid oleksid võimelised tapma mägiveise vasikat – tõesti ei tea. »

Šaakalite olukorra kohta kaamera asukohas Metskülas saab lähemalt lugeda RMK loodusblogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles