Looduskaitsebioloogide uuring seab kahtluse alla riikliku metsastatistika väited (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaraie
Metsaraie Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigikogus täna kokku saanud eksperdid ja huvigruppide esindajad püüavad leida vastuseid küsimusele, kas vastab tõele riiklik seisukoht sellest, et metsa on viimastel aastakümnetel üha juurde tulnud, metsa seisund on hea ning info selle kohta piisav, kirjutab ERR Novaator.

Tartu ülikooli looduskaitsebioloogia juhtivteadur Asko Lõhmus selgitab probleemi olemust: «Nimetatud argumendid on Eesti poliitikas püsinud pikka aega kesksetena metsapoleemika tõrjumisel ja väitlevad osapooled pole seni ühist keelt leidnud. Kindel on, et viimase aasta jooksul toimunud metsateemalises debatis on selge vastuolu – üks osapool väidab, et probleemi pole, samal ajal kui teine osapool on vastupidisel arvamusel.»

Lõhmus tutvustab Tartu ülikooli looduskaitsebioloogide töörühma tehtud kontrolluuringut tuhandes juhupunktis üle Eesti. Eesmärk oli kontrollida hetkel keskkonnaministeeriumi poolt primaarselt kasutusel oleva metsainfo paikapidavust.

Kui hästi looduskaitsebioloogide leiud ja riiklikult kasutatav statistika klapivad, loe lähemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles