Fotod: viis kummalist objekti, mida Marsil on pildistatud

Eva-Lotta Kivi
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: NASA

Inimesed armastavad spekuleerida maavälise elu üle. Sel põhjusel minnakse  otsekohe ka põlema, kui mõnelt Kuul või Marsil tehtud pildilt avastatakse kummaline objekt. 

Salapärane naine keset Marsi kõrbe

Marsi kulguri Spirit 2007. aasta jäädvustuselt võib soovi korral leida naisekujutise. Pilt tekitas suurt kõneainet ja paljud arvasid, et tegu on humanoidiga.

Tegelikult on tegu aga optilise illusiooniga ja «naisekujuks» on hoopis kivi. 

Foto:
Foto: Foto: NASA

Maha maetud tulnukas

NASA Viking 1 orbitaaljaam tegi 1976. aastal Marsi pinnast legendaarse pildi, kus hea kujutlusvõimega inimesed näevad naise nägu. 

Foto:
Foto: Foto: NASA

Salapärane reieluu

Marsi kulgur Curiosity saatis 2014. aastal pildi, kus võib esmapilgul näha suurt reieluud. Tegelikult on tegu aga tavalise kiviga. Kui Marsilt oleks avastatud inimese- või looma säilmeid, siis ei hoitaks seda ilmselt saladuses. 

Foto:
Foto: Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Vahvlikujuline saar

2014. aastal jäi NASA kosmosesondi, mis uuris Marssi, fotole veider vahvlikujuline saar. Umbes kahe kilomeetri laiune objekt asub Marsi laavavoolu piirkonnas.  

Foto:
Foto: Foto: NASA/JPL-Caltech/University of Arizona

Ufo pealuu

Marsi kulgur Curiosity saatis eelmise aasta alguses pildi, kus soovi korral võib näha pisikest looma või hoopis ufo pealuud. Tegelikult on tegu aga tavalise kiviga. 

Foto:
Foto: Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles