Rahvusvaheline hindamisnõukogu tunnustas TTÜ teadustööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ
TTÜ Foto: Tiina Kõrstini / Õhtuleht / Scanpix

Kõik tehnikaülikooli teadusvaldkonnad said positiivse hinnangu, nii sedastab täna avalikustatud Eesti teadus- ja arendustegevuse rahvusvahelise hindamisnõukogu raport.

Tallinna tehnikaülikooli teadusprorektor Renno Veinthal tunnustab ülikooli teadlaste tööd ning kinnitab, et tehnikaülikooli eesmärk on muuta teadustöö veel tulemuslikumaks ning töökeskkond inspireerivamaks.

«Ülikool on praegu reformimas teadlaste karjäärisüsteemi ehk tenuuri, samuti oleme alustanud ülikooli digitaliseerimist. Mõlema, nii tenuurisüsteemi uuendamine kui ka TalTechDigitali eesmärk on kasvatada, tuua ja hoida tippteadlasi ülikoolis ning teha teadustöö tulemuslikumaks. Üheks uueks suunaks on tehnikaülikooli tööstusdoktrantuur ning tööstusdoktorandid, kelle koostöö ettevõtetega annab uudseid lahendusi ning arendab Eesti majanduslikku võimekust.»

Tallinna tehnikaülikool vastutab tehnika- ja tehnoloogiateaduse järelkasvu tagamise eest Eestis, hindamisnõukogu raporti kohaselt on need valdkonnad kõrge teadusliku mõjukusega, jätkusuutlikud, ühiskondlikult mõjukad ning eriti oluline on ülikooli teadlaste koostöö tööstussektoriga. Sotsiaalteadustes tunnustab nõukogu ülikooli teadlaste fookust digitaalsele Eestile. Loodusteadustes on tähelepanuväärseks suurepärane teadustöö keskkond ning uurimistöö lai spekter. Arsti ja terviseteadustes hinnatakse teadlaste uurimistööd e-tervises, samuti koostööd haiglatega, seda eriti kardioloogia ja neeruhaiguste alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles