NASA tunnistas, et inimese Marsile lennutamiseks napib raha (2)

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NASA SLS raketisüsteem, mille arendamisesse on läinud nii palju kulusid, et Marsile inimese saatmiseks ressursse lihtsalt enam ei jätku.
NASA SLS raketisüsteem, mille arendamisesse on läinud nii palju kulusid, et Marsile inimese saatmiseks ressursse lihtsalt enam ei jätku. Foto: NASA/REUTERS/Scanpix

Suuresõnalistest lubadustest hoolimata on inimeste maandumine Marsil 2030. aastal endiselt väga ebatõenäoline.

Kosmosehuviliste seas on juba aastaid olnud kuum teema Marss ja inimeste saatmine punasele planeedile – alguses tavalise kosmosemissioonina, hiljem aga juba kolonisaatoritena. Teema on paeluv ja nii ilmub teadusuudiseid Marsi-missiooni üksikasjadest juba pea iga nädal.

President Trumpi allkirjastatud NASA eelarveplaani järgi peaks esimene ameeriklane Marsile jõudma 2030. aastatel. Ligi kuu aega pärast eelarve allkirjastamist nõudis Trump küll, et asi peaks juba tema teise ametiaja jooksul tehtud saama, kuid see ei ole kaugeltki realistlik.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles