Populaarne toode, mille mõtles välja 11-aastane poiss

Eva-Lotta Kivi
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: www.flickr.com

Suvel palava ilmaga on külma mahlapulga limpisimine lihtsalt ideaalne. Kas sa teadsid aga seda, et selle palavust leevendava maiuse mõtles välja üks 11-aastane poiss ja seda pooljuhuslikult? 

Mahlapulga sünniloo jutustamiseks tuleb tagasi minna aastasse 1905, kirjutab Mental Floss. Juhtum leidis aset Ameerikas asuvas San Francisco nimelises linnas. 11-aastane poiss, kes kandis nime Frank Epperson, segas ühel päeval oma koduverandal pulga abil joogipulbrit vee sisse. Mingil põhjusel jäi joogi valmistamine tal aga pooleli.

Kui Frank järgmisel hommikul oma joogi verandalt avastas, oli see külmunud. Öösel oli õhutemperatuur langenud nimelt üsna madalale. Pulk, millega poiss jooki segas, oli samuti vedeliku sisse külmunud. Mahlapulk oligi sündinud.

Paljud skeptikud seda lugu ei usu – õhutemperatuur ei olnud nende sõnul tol ajal kunagi nii madal, et miski õues ära külmuks. Isegi, kui tegu on hoopis hea reklaamlooga, on Frank Epperson aga siiski see, kes leiutas mahlapulga.

Pärast aastaid mahlapulkade valmistamist oma lastele, patenteeris ta selle tootena 1923. aastal. 1929. aasta majanduskriisi ajal müüs ta patendi rahamurede tõttu aga kahjuks ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles