Ülevaateuuring: suhkrumaks siiski piirab magusatarbimist

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkem kui 3000 teadustööd hõlmanud kokkuvõtteuuringust selgus, et suhkrumaksul siiski on mõju inimeste tervisele ja tarbimiskäitumisele.
Rohkem kui 3000 teadustööd hõlmanud kokkuvõtteuuringust selgus, et suhkrumaksul siiski on mõju inimeste tervisele ja tarbimiskäitumisele. Foto: Anthony Devlin/PA Wire/Press Association Images

Teadusuuringute andmebaasides leidub tuhandeid uuringuid suhkrumaksu mõjude kohta nii tervisele, majandusele, tarbimisele ja paljule muule, vahendab ERR Novaator.

Eelmisel nädalal kirjutas Eesti Päevaleht suhkrumaksust. Muu hulgas mainiti, et sotsiaalministeerium tellis eelnõu suhkrumaksu mõjude kaardistamiseks, kuid ei ole nõus selle tulemusi avaldama. Kuna ERR Novaatori toimetajatele tundus taoline info kinni hoidmine veider, otsustas portaal teha oma ülevaate teadusuuringutest, mis on maailmas suhkrumaksu kohta tehtud.

Otsing viidi läbi kahes suures teadusandmebaasis (EBSCO ja Web of Science) märksõnaga suhkrumaks (sugar tax). Ainuüksi see päring andis ühtekokku 971 eelretsenseeritavates teadusajakirjades ilmunud artikli täisteksti. Kui võtta arvesse selle märksõnaga kategoriseeritud artikleid, mis ilmunud ka raportitena või perioodikaväljaannetes, on vasteid enam kui 3000.

Mida Novaatori toimetajad suhkrumaksu-teaduse kohta avastasid, saab lähemalt lugeda ERR Novaatori enda põhjalikust loost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles