Tartu teadlased avastasid korduvalt katkevate raseduste ootamatu põhjuse (2)

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raseduse korduva katkemise põhjusele jälile saanud Tartu Ülikooli teadlased Kristiina Rull, Maris Laan ja Siim Sõber ootavad jaanuaris Cannes’s toimuval konverentsil oma avastusele kolleegide tagasisidet.
Raseduse korduva katkemise põhjusele jälile saanud Tartu Ülikooli teadlased Kristiina Rull, Maris Laan ja Siim Sõber ootavad jaanuaris Cannes’s toimuval konverentsil oma avastusele kolleegide tagasisidet. Foto: Sille Annuk

Kui seni arvati, et seletamatult järjestikku katkenud raseduse põhjus on eelkõige loote väärarengus, siis eile ilmunud uuringu tulemused osutavad hoopis molekulaarse taseme häiringutele platsentas.

Peale võimaliku sihi leidmise tulevaste ravimeetodite väljatöötamiseks heidab avastus valgust ka inimese sündi saatvatele evolutsioonilistele protsessidele.

Raseduse katkemine on probleem, mis puudutab paljusid lapsi soovivaid paare, ja selle raske üleelamise järjepidev kordumine on levinum, kui arvatagi oskaks. Mis hetkest rääkida korduvast katkemisest, on küll defineerimise küsimus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles