Eesti Teaduste Akadeemia sai kolm uut liiget

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Kruusmaa, Tallinna Tehnikaülikooli biorobootika keskuse professor.
Maarja Kruusmaa, Tallinna Tehnikaülikooli biorobootika keskuse professor. Foto: Mihkel Maripuu

Teaduste Akadeemia uued liikmed on kardioloogiaprofessor Jaan Eha, biorobootika professor Maarja Kruusmaa ja rahvakunsti uurija Anu Raud.

Maarja Kruusmaa on TTÜ infotehnoloogia teaduskonna biorobootika professor ja biorobootika keskuse juhataja, kelle peamine uurimissuund on allveerobootika. Lisaks on ta ka mitme meditsiiniga seotud idufirma asutaja.

Jaan Eha on tegelenud pikalt südameinfarkti põhjuste ja võimalike ravide uurimisega ning kasvatanud seejuures üles ka uue põlvkonna Eesti kardiolooge.

Tekstiilikunstnik Anu Raud on tegelenud terve elu Eesti rahvakunstipärandiga, rakendades sealt saadud teadmisi oma tegevuses õpetaja, vaibakunstniku, kirjaniku, muuseumilooja ja talupidajana. Anu Raud on pikka aega olnud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ja Eesti Kunstiakadeemia õppejõud ning emeriitprofessor.

Loe, kuidas värsked akadeemikud oma uut rolli Teaduste Akadeemia liikmetena näevad, ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles