Kas Trump tähendab, et kliima päästmisega on «mäng läbi»? (1)

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees

Kuigi Donald Trump on oma kõige reljeefsema väljaütlemise kohta, et kliimamuutused on hiinlaste poolt USA majanduse haavamiseks leiutatud vandenõu, küll väitnud, et see oli vaid nali, näivad lubadused Pariisi kliimaleppest loobuda ja taastada saastav kivisüsi kui riigi peamine energiaallikas siiski jõus olevat.

Sellele, et neil plaanidel võib tõepõhi all olla, viitab tõsiasi, et juba praegu on USA keskkonnaagentuuri (EPA) üleminekut määratud korraldama riigi juhtiv kliimaskeptik Myron Ebell. Veel liiguvad kuulujutud, et ka sise- ja energiaministri portfell võivad minna naftatööstusega seotud meestele. See kõik annab mõista, et president Barack Obama algatatud jõulise keskkonnapoliitika aeg on läbi. Lisaks seisab vabariiklaste valimisprogrammis punkt, millega keelataks ära rahvusvahelise kliimapaneeli IPCC uuringute kasutamine USA poliitika kujundamisel.

Uusima lisandina sellesse hirmuäratavasse kooslusse teatas Trumpi meeskond pühapäeval, et uue riigipea peamise strateegi ja nõuandjana asub tööle vastuolulise ajalooga Steve Bannon. Viimasele kuuluv meediaettevõte Breitbart News näidanud avalikult üles oma tugevalt kliimamuutustevastast suhtumist, nimetades selleteemalist teadust jamaks ja ökopropagandaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles