Eksootiliste ainete saladuste paljastamine tõi Nobeli

Riin Aljas
, teadustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nobeli füüsikakomitee liige professor Thors Hans Hansson selgitamas saiakeste abil füüsikapreemia pälvinud töö olulisust.
Nobeli füüsikakomitee liige professor Thors Hans Hansson selgitamas saiakeste abil füüsikapreemia pälvinud töö olulisust. Foto: AFP / Scanpix

«See on nii keeruline, et ma ei oskaks seda kümneaastasele ka selgeks teha,» ütles Tallinna Tehnikaülikooli teoreetilise füüsika dotsent Vladislav Pustõnski vastuseks Postimehe palvele selgitada eile füüsika-Nobeli pälvinud tööd nii, et ka kolmeaastane laps saaks aru.

«See on nii keeruline, et ma ei oskaks seda kümneaastasele ka selgeks teha,» ütles Tallinna Tehnikaülikooli teoreetilise füüsika dotsent Vladislav Pustõnski vastuseks Postimehe palvele selgitada eile füüsika-Nobeli pälvinud tööd nii, et ka kolmeaastane laps saaks aru. Pole ka imestada, sest kolmele briti teadlasele maineka auhinna toonud avastused seisavad kusagil teoreetilise füüsika ja kõrgema matemaatika piiril ning appi tuleb võtta sõnad «kvantmehaanika», «topoloogia» ning «eksootiline aine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles