Sardiinias varastati 14 000 pikaealisuse saladust peitvat DNA proovi

Riin Aljas
, teadustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle piirkonna pikaealisus on teadlasi vaimustanud juba aastakümneid. Pilt on illustreeriv.
Selle piirkonna pikaealisus on teadlasi vaimustanud juba aastakümneid. Pilt on illustreeriv. Foto: West Coast Surfer/picture alliance / moodboard

Itaalia politsei uurib kadumist vargusena, ent proovid pidi varastama laborile ligipääsu omav inimene. 

Proovid koguti seetõttu, et Sardiinia piirkonnas elab harukordselt palju üle saja või lausa 115 aasta vanuseid inimesi. Sel aastal teatas Briti ravimifirma, et hakkab nende elanike geene uurima ning niii koguti kohalikelt vereproovid (loe uuringu kohta rohkem siit). Briti ajaleht The Guardian teatas aga juba enne vargust, et kohalikud on uuringu vastu, sest nad tunnevad, et pikaealisuse saladused müüakse lihtsalt kasumi nimel maha. 

Varguse uurimist juhtiva prokuröri sõnul pidi proovid ära viima inimene, kel oli laborisse sissepääs, sest ühtegi märki sissemurdmisest ei ole. Kuigi vargus tehti avalikuks sel nädalal, avastati proovide kadumine augustis – täpset varguse aega ei tea keegi. Teadaolevalt töötas laboris vaid üks töötaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles