Terrorimeelne Austraalia teismeline plaanis kängurutest pommikandjad teha

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kängurud
Kängurud Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Terroristide julmal ja kohati absurdsel «leidlikkusel» pole piire – Austraalia võimud vahistasid teismelise, kes plaanis teiste terroriaktide kõrval kasutada selles riigis kõikjal ringi kepslevate kängurute kukruid plastiliste lõhkeainete peitmiseks.

Sevdet Besimi nimeline noormees vahistati sõjaveteranide mäletuseks peetava Anzac päeva eel Melbournis. Sel nädalal prokuratuuri poolt avaldatud andmetest elgus noormehe süngete plaanide seas ka kängurute kasutamine pommivedajatena, kirjutab Popular Science.

Nooruk oli oma Inglismaal elava vandenõukaaslasele kirjutanud, et plaanib kängurute kukrusse peita ISIS-e sümboliga ehitud C4-nimelist lõhkeainet ja saata loomad mälestuspäeval politseiametnike sekka plahvatama.

See on siiski vaid üks osa noormehele süüks pandavast, teiste teguse seas oli tal plaan politseinikul pea maha võtta ja tappa teisi austraallasi.

Andrew Zammit, Melbourne’i ülikoolis terrorismi ja poliitvägivalla teadlane:  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles