Teadlased valmistasid kaasaskantava kuuenda meele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

USA teadlased valmistasid poodides müügil olevatest toodetest kaasaskantava «kuuenda meele» seadme, mille abil saab kergesti internetist kogutavat informatsiooni igapäevaellu põimida.

Massachusettsi tehnoloogiainstituudi teadlaste loodud seade muudab pinna puutetundlikuks ekraaniks, mida saab kontrollida lihtsalt käeviibetega, seade võimaldab teha ka pilte ning tekitab oma käe peale ringi tõmmates sinna kellaaega näitava pisikese ekraani, vahendab Novaator.

Seade on pandud kokku veebikaamerast, akutoitelisest projektorist ja mobiiltelefonist, kus kaamera ja projektor on internetiga seotud nutitelefoni kaudu. Komponendid maksid poest ostetuna umbes 300 dollarit.

Seade suudab ära tunda poeriiuleil olevaid esemeid ning kogub nende kohta internetist infot, lisaks suudab seade lennukipiletit vaadates teada anda, kas lend jõuab kohale õigeaegselt ning tundes ära raamatuid, võib masin projekteerida tühjadele lehtedele sisututvustusi.

Praegu on see aga alles töös olev projekt, mis tarbijale võib kättesaadav olla alles kümne aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles