Biohäkkerid lisasid DNAsse isekäivituva pahavara

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DNA
DNA Foto: Rex Features

USA biohäkkerid näitavad, et DNA-sse saab peita ka pahavara, millega ideaaltingimustel üle võtta selle järjestamiseks kasutatavaid arvuteid, kirjutab ERR Novaator.

«Hetkel on taolistes viirustes kätkev oht kaduvväike. Tahtsime lihtsalt välja selgitada, mis on juba praegu võimalik, ja juhtida riskile tähelepanu. Kui midagi mineviku põhjal öelda saab, avarduvad võimalused sellisteks manipulatsioonideks juba lähitulevikus märgatavalt,» sõnas tööd eestvedanud Washingtoni ülikooli arvutiteaduseprofessor Tadayoshi Kohno.

Kui varem võis ilmutada elutervet paranoiat näiteks võõraste mälupulkade suhtes, siis lähitulevikus võiks suhtuda kahtlusega ka analüüsitavasse DNA-sse.

Kuidas DNAsse kirjutatud arvuti viirus töötab, mis visiil see DNA’sse sisestati ja kas sellise tehnoloogia arengut karta peaks, loe lähemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles