Teadusuuring: tahad saada õnnelikuks? Osta asjade asemel aega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Claudia Hechtenberg / Scanpix

Kroonilise ajanappuse ajastul kergitab inimeste rahulolu olulisel määral nädalas juba paari koduse kohustuse võõraste hoolde usaldamine, kirjutab ERR Novaator.

«Kui sul jääb veidi raha üle, mida oled valmis välja andma ja tunned samas, et sul jääb ajast puudu, tuleb sulle kasuks lasta teistel enda eest ära teha ülesanne, mida ise kõige rohkem pelgad. Teadus ütleb, et see on päris mõistlik rahakasutus,» märkis uurimuse juhtivautor Elizabeth Dunn, Kanadas asuva Briti Columbia ülikooli psühholoog ERR Novaatorile.

Dunn uuris kolleegidega kokku enam kui 6000 ameeriklast, kanadalast, taanlast ja hollandlast. Neist kasutas raha enda aja säästmist võimaldavate teenuste ostmiseks iga kolmas, miljonäride seas iga teine. Töörühm leidis, et võrreldes teistega tundsid nad end ka teistest õnnelikuma ja rahulolevana.

Kuidas aja ostmine ja õnn seotud on, loe lähemalt ERR Novaatori originaalloost.

Uuringu tulemusi kirjeldav teadusartikkel ilmus Ameerika Ühendrikide Teaduste Akadeemia toimetistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles