Miks on ärijuhtimine kõige populaarsem eriala? (2)

Jana Põldnurk
, Euroakadeemia õppeprorektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: euroakadeemia

Mis on ärijuhtimine? Ja kust võetakse kõik need ärid, mida äsja kõrghariduse omandanud ärijuhid peaksid juhtima hakkama?

Erinevatele allikatele tuginedes võib öelda, et ärijuhtimine oli, on ja ilmselt jääb nii mõnekski ajaks konkurentsitult kõige populaarsemaks erialaks kõrghariduse omandamisel. Ja seda mitte ainult esimese kõrghariduse omandamisel, vaid ka teise. Paljud Eesti noored omandavad ärijuhtimise teise kõrgharidusena. Miks? Sest esimesena omandatud kitsa spetsiifikaga erialal ei leita tööd või on palgaootused kõrgemad kui pakutaval erialal. Ja nii tullaksegi teist korda kooli, et omandada üks maailma kõige universaalsem eriala – ärijuhtimine.

Me elame maailmas, mis toimibki ju äridel. Pisikestel äridel, suurtel äridel, hiiglaslikel äridel. Ja mitte ainult äridel. Terve maailm on ärisid täis. Lisaks äridele on veel hulgaliselt mitteärilisi organisatsioone, mittetulundusühinguid ja muid asutusi. Neil kõigil on vaja ärijuhte – juhte, finantsiste, turundajaid. Need on need kolm kindlat profiili, millel ärijuhtimine seisab.   

On arusaadav, et äsja ärijuhi diplomi taskusse pannud noor ei lenda kohe tippu, kuid tal on võimalus alustada tööd organisatsioonis juhtimisliinis ja tõusta tippjuhiks sammhaaval. Või kui rohkem on annet müügivaldkonnas, siis alustada müügiagendina, kust avaneb karjääriredel marketingidirektorini välja. Või tavaraamatupidajast finantsjuhiks. Kindel on see, et Euroakadeemia rakenduskõrghariduse ja magistriõppe ärijuhtimise õppekavad annavad tugeva teadmiste ja kogemustepagasi kõigil kolmel profiilil ilma kitsa spetsialiseerumiseta. Spetsialiseeruda juhtimise, finantsi või müügi valdkonda saab igaüks ise juba töökohas. Euroakadeemia ärijuhtimise õppekavade spetsialiseerumisvaldkondadeks on hoopis kultuuri- ja turismijuhtimine. Õppida on võimalik töö kõrvalt, sest õppetöö eesti ja vene keeles toimub reeglina õhtusel ajal. Lisaks on avatud ka ingliskeelne õpe.

Euroakadeemias on võimalik omandada praktilised oskused ja teoreetilised teadmised integreeritud rakenduskõrghariduse ja magistriõppe õppekavade alusel ja seda kõike töö kõrvalt. Juba 20 aastat Eestis tegutsev tulevikuteadlik erakõrgkool on rajamisest koolitanud üliõpilasi, kes saavad hakkama pidevalt muutuvas maailmas, olgu tegu tõlgi, rahvusvaheliste suhete spetsialisti, keskkonnaspetsialisti, moekunstniku, sisearhitekti või ettevõtjaga.

Euroakadeemia suund on rahvusvaheline, täna õpib Euroakadeemias üliõpilasi juba rohkem kui 20‑st riigist. „Rahvusvaheline üliõpilaskond ja huvitav mitmekülgne õppe- ja uurimistemaatika on omaette rikkus, mis ühendab tihti erinevaid arusaamu meile kõigile vajaliku elukeskkonna väärtustamisest nii, et me kõik saame targemaks,“ ütles Euroakadeemia rektor Jüri Martin.

Vastuvõtt Euroakadeemiasse on avatud. Täida sisseastumisavaldus ja registreeru vestlusele SIIN.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles