Galerii: avastatud inetu merekoletis õgib kõiki ja kõike

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Teadlased, kes olid oma uurimislaevaga Ida-Austraalia rannikuvetes, said hiljuti juhuslikult kätte ühe kõige sügavamal meres elava üliteravate hammastega kala, kirjutas Live Science.

Bathysaurus ferox, kellele andis nime 1878. aastal Briti zooloog Albert Günther, elab nagu teisedki sisalikkalad troopilistes ja pooltroopilistes meredes 1000–2500 meetri sügavusel. Tegemist on hermafrodiitse ehk mõlemasoolise kalaliigiga, täiskasvanud kalad kasvavad üle 70 sentimeetri pikkuseks.

Kui teised sisalikkalad toituvad eelkõige teistest kaladest ja kalmaaridest, siis Bathysaurus ferox’id söövad ära kõik, mis neile ette juhtub, isegi oma liigikaaslased. Neist endast ei tasu kalatoite aga teha, sest nende liha on tekstuurilt väga pudrune.

New Yorgis asuva Ameerika Loodusloomuuseumi kalateaduse kuraator John Sparks kirjeldas Bathysaurus ferox’eid lama-ja-oota-röövloomadena. «Nad matavad end liiva või muda sisse, lebavad seal vaikselt ning kui keegi möödub, siis sööstavad nad välja ja söövad ta ära,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles