Noorimad lapsed arvavad, et nad on kõige vaimukamad

Eva-Lotta Kivi
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Oled sa vahel tundnud, et sinu vanemal vennal lasub justkui palju suurem vastutuskoorem, kui sul? Kui jah, siis tea, et sa ei ole ainuke noorim laps, kes nii tunneb. 

YouGov küsitles 1783 täiskasvanud Briti elanikku, kõigil tuli anda hinnang oma iseloomuomadustele, vahendab The Independent. Tulemused näitasid, et 46 protsenti neist, kes olid pere noorimad lapsed, arvasid, et nad on kõige vaimukamad. Vanematest õdedest-vendadest pidasid ennast parima huumorisoonega olevaks 36 protsenti.

Põhjuseks võib olla see, et vanimad lapsed tunnevad, et neil lasub võrreldes noorematega suurem vastutuskoorem. Ka tulemused näitasid seda: 54 protsenti pere vanimatest lastest tunnistasid, et nad peavad enim vastutama. Noorimatest lastest tundsid vastutuskoormat vaid 31 protsenti.

Hoolimata sellest, et noorimad lapsed peavad end kõige vaimukamaks, saadab edu aga pigem vanemaid. Nimelt 38 protsenti vanimatest lastest olid seda meelt, et nad on edukamad, kui nende nooremad õed-vennad.

Uuringutegijate sõnul on kõige vanematel lastel võrreldes noorematega ka rohkem aega selleks, et läbi lüüa. Kuna vanemad keskenduvad pärast teise või kolmanda lapse sündi pigem noorematele, tuleb esmasündinutel saada kiiresti ka iseseisvaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles