Teadlased muutsid luud kemikaalikokteili abil läbipaistvaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne aasta eest muutsid teadlased oskuslikult valitud kemikaalidega läbipaistvaks hiirte ajud ja neerud. Värske töö kohaselt saab samalaadse tehnikaga piiluda aga ka kontide sisemusse.f
Mõne aasta eest muutsid teadlased oskuslikult valitud kemikaalidega läbipaistvaks hiirte ajud ja neerud. Värske töö kohaselt saab samalaadse tehnikaga piiluda aga ka kontide sisemusse.f Foto: Science Translational Medicine, Greenbaum, Chan, et al; Gradinaru laboratory/Caltech

Mõne aasta eest muutsid teadlased oskuslikult valitud kemikaalidega läbipaistvaks hiirte ajud ja neerud. Värske töö kohaselt saab samalaadse tehnikaga piiluda aga ka kontide sisemusse, vahendab ERR Novaator.

Mõne aasta eest esitlesid Stanfordi ülikooli teadlased uudset tehnikat CLARITY, mis võimaldas piiluda pehmete kudede sisse. Kui luud kõrvale jätta, sai katseloomi piisavalt kauaks kemikaalivanni jättes muuta nad täielikult läbipaistvaks. Nüüd näitavad California tehnoloogiainstituudi teadlased eesotsas Viviana Gradinaruga, et vaid paari lisasammuga on võimalik heita saladuseloor ka luude sisemuselt.

Kuidas luude sisse piilumine täpselt käib, loe lähemalt ERR Novaatorist.

Uuring ilmus ajakirjas Science Advances.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles