Sugulasabielude uurimine juhatab uute ravimiteni

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sugulasabielude poolest tuntud pakistanlasi uurinud teadlased leidsid tuhatkond geeni, mille rivist välja löömine ei näi avaldavat tervisele nähtavat kahjulikku mõju. Pilt on illustreeriv.
Sugulasabielude poolest tuntud pakistanlasi uurinud teadlased leidsid tuhatkond geeni, mille rivist välja löömine ei näi avaldavat tervisele nähtavat kahjulikku mõju. Pilt on illustreeriv. Foto: Pacific Press/Sipa USA/Scanpix

Sugulasabielude poolest tuntud pakistanlasi uurinud teadlased leidsid tuhatkond geeni, mille rivist välja löömine ei näi avaldavat tervisele nähtavat kahjulikku mõju.

Puuduvad geenid aitavad paremini mõista erinevate geenide ülesandeid ja annavad vihjeid uute ravimite loomiseks.

«Inimese Genoomi Projekt andis meile kümnekonna aasta eest osade nimekirja, millest meie 18 000 geeni koosnevad. Nüüd hakkame vaikselt mõistma, mida tähendab mõne osa puudumine,» märkis uurimuse juhtivautor Sekar Kathiresan, Massachusettsi üldhaigla inimgeneetika uuringute keskuse direktor ERR Novaatorile.

Uuringu tulemused võiksid kiirendada uute ravimite väljatöötamist ja anda vihjeid, miks need mõnikord ei tööta.

Kuidas sugulaste ristumise uurimine ravimeid luua aitab, loe lähemalt ERR Novaatori originaalloost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles