Uuring: laste toidupirtsakuse põhjuseks on suuresti nende geenid

Kaur Maran
, reporter, London-Tallinn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Miks ei söö minu laps porgandeid? Kas ma peaksin muretsema, et ta sööb vaid saiakuubikuid? Kas mina olen halb vanem, kui mu laps toiduga pirtsutab? Inglise teadlaste värskest uuringust selgub, et ei ole mõtet end lapse käitumise pärast halvasti tunda – mõnest toidust keeldumise põhjus võib pigem peituda lapse geneetilises ehituses. Lihtsate ja mänguliste teraapiatega saab vanem aga olukorda muuta.

Uurimisvahendina kasutasid University College Londoni (UCL) teadlased käitumisuurijatele erakordselt inforikast Gemini uuringut, milles jälgiti kõiki 2007. aastal Ühendkuningriigis sündinud kaksikuid. Kuigi algselt oli uuringu eesmärk jälgida kaksikute arengu ja kasvamise geneetilisi tagamaid, esitati ankeedis ka mitmeid toitumisega seotud küsimusi, mis võimaldasidki aastaid hiljem, kui see teema esile kerkis, luubi alla võtta laste toitumisharjumused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles