Itaalia küla ümber elab rohkem kui 300 saja-aastast inimest

Riin Aljas
, teadustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii kohalike endi kui ka teadlaste sõnul tagavad pikaealisuse rahulik ja stressivaba elu, liikumine ja hea toit. Pilt on illustreeriv
Nii kohalike endi kui ka teadlaste sõnul tagavad pikaealisuse rahulik ja stressivaba elu, liikumine ja hea toit. Pilt on illustreeriv Foto: Corbis/Scanpix

Viiendik neist on elanud lausa 110-aastaseks. Küla on teadlaste maiuspala.

Maailma teadlaste tähelepanu köidab Itaalias Salerno provintsis asuv Acciaroli küla. Nimelt elab seal ja naabruskonna külades erakordselt palju enam kui saja aasta vanuseid inimesi, vahendasid ERRi teadusportaal Novaator ja «Aktuaalne kaamera». 

100. eluaasta selja taha jätnud inimesi elab piirkonnas rohkem kui 300, viiendik neist on aga elanud lausa 110-aastaseks.

Nii kohalike endi kui ka teadlaste sõnul tagavad pikaealisuse rahulik ja stressivaba elu, omavaheline tihe läbikäimine, liikumine ja madala rasvasusega toit – palju süüakse kala ning koduaias kasvatatut.

Vaata videot SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles