Ajujahi võitis metsamaterjali mõõtmise nutirakendus Timber Diameter

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsamaterjal.
Metsamaterjal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ajujahi superfinaalis võtsid viimastena mõõtu kolm võistkonda: GoWorkaBit, Timber Diameter ja Taxify ning 50 000 euro suuruse auhinnaga läks koju idufirma Timber Diameter.

Timber Diameteri idee on lihtne: see võimaldab nutiseadme abil kiiresti ja täpselt ning digitaalselt taasesitataval kujul mõõta puitu ehk metsamaterjali, vahendas ERR Uudised.

«Seda on vaja kõigil, kes igapäevaselt peavad vastutama puidu haldamise eest, alates nendest, kes metsas töötavad, kes veavad, kes ladustavad ja ka metsaomanikul, pilt koos asukoha koordinaatidega ja sellega, mida on mõõdetud ja mis on välja jäetud ja mis millesse suhestub,» ütles Timber Diameter meeskonna liige Vallo Visnapuu.

Televaatajad hääletasid aga võitjaks nutirakenduse Taxify, mis on mobiilirakendus, mis aitab igal inimesel kahe klikiga leida endale lähima vaba taksoga.

«Sisuliselt annab see ka taksojuhtidele võimaluse soodsalt leida lisakliente, meie ülesanne on teha dispetšeri töö lihtsamaks arvuti vahendusel ja ühendada kliendid otse taksojuhtidega, et inimesed leiaksid nädalavahetusel takso ilma pool tundi ootamata,» rääkis Taxify looja Markus Villig.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles